Pulled Chicken uit de Dutch Oven

0

Heerlijke Pulled Chicken met zeer weinig ingrediƫnten.

Ingrediƫnten:
– 1 kg kippendijenvlees
– 1 pot struik kippenbouillon
– 1 grote ui
– 1 teen knoflook
– 1 fles BBQ saus
– 2 theelepels hot sauce

Bereidingstijd: 1,5 uur

Bereid de BBQ voor op 150-200 graden. Snipper de ui en knoflook. Bak deze royaal in bakolie.

Zodra de uien gefruit zijn zet je de pan op het indirecte gedeelte van je BBQ en voeg je de BBQ saus en bouillon toe. Roer het geheel goed door. Voeg daarna het kippenvlees toe.

Doe de deksel op de pan en op de BBQ. Laat dit voor een half uur sudderen. Na een half uur roer je alles nog een rond en laat je deze nog een half uur sudderen.

Haal het vlees uit de pan en zet de pan weer direct op het vuur.

De saus mag nu flink inkoken zodat deze dikker word.

In de tussentijd pull je de kip tot kleine stukken met 2 vorken.

Zodra de saus genoeg is ingedikt voeg je het vlees opnieuw toe en laat je deze indirect nog 10 minuten in de pan. Regelmatig omroeren.

Daarna is het klaar om gegeten te worden.

Geef een reactie