Jacob’s Ladder – Flat Ribs
Inspiratie van dit recept komt aan PitmasterX.
Ingrediënten:
– 2,1 kg Flat Ribs
– (rode wijn vaten) rookhout
Ingrediënten mopsaus:
– 2 koppen koffie
– 2 eetlepels basterdsuiker
– 4 eetlepels ketchup
– 1 eetlepel van de rub
Ingrediënten rub:
– 2 eetlepels zout
– 2 eetlepels peper
– 0,5 eetlepel uienpoeder
– 2 theelepels knoflookpoeder
Bereidingstijd: 6 uur
Bereid de BBQ voor op 120 graden. Neem het vlees en snijd overtollig vet ervan af. Snijd de ribben los van elkaar.
Maak de rub en kruid het vlees goed aan alle kanten.
Leg het vlees op de BBQ. Voeg wat rookhout toe aan het vuur.
Maak in de tussentijd de mopsaus.
Elke uur kwast je het vlees in met deze saus. Na 4 uur pas je het vlees in aluminiumfolie totdat het vlees een kerntemperatuur heeft van 94 graden. Haal het vlees er vervolgens af en laat nog minstens 30 minuten rusten.